Kutlu Doğum Haftası'nda Naat Okuma Yarışması

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında müftülük organizasyonu ile ‘Naat Okuma Yarışması' düzenlendi. Birbirinden...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında müftülük organizasyonu ile ‘Naat Okuma Yarışması' düzenlendi. Birbirinden güzel naatları seslendiren öğrenciler, salonda davetlilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sinema Salonu'nda yapılan yarışmada; Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan jüri başkanlığı yaparken, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da yarışmayı izleyenler arasında yer aldı. Yarışma öncesi konuşan Ereğli Müftüsü Mustaf Erkan, Peygamber Efendimiz'i (sas) anlatırken, yarışma hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Müftü Erkan, “Bir Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde tekrar birlikte olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Efendimiz (sas) çok yüksek bir kişilik. Allahu Teâlâ onu ayeti kerimede ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’ diye övüyor. Aciz olan insanoğlunun O'nu (sas), Cenab-ı Hakk'ın övmesi yanında ne kadar övebilir. Ne kadar övebilirse aziz milletimizin Peygamber âşıkları Efendimizi (sas) o kadar övmüşlerdir. Biz Peygamberimiz'in (sas) sevgisini, muhabbetini dile getiren naatları bu yıl tekrar Kur’an kurslarımızın öğrencileri arasında yarışma açmak suretiyle dile getirmeyi uygun gördük. Geçen hafta 19 Kur’an kursumuzun arasında yarışma yaptık. Çünkü burada o kadar Kur’an kursunu yarıştırmak mümkün değildi. Geçen hafta yarışan kardeşlerimizin hepsi tebrike layık bir çalışmayı seriledileri, ortaya koydular. Ben hepsine tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan’ın konuşmasının ardından, Kur’an kursu öğrencileri 5 dalda değerlendirmeye alındıkları naatları okudu. Yarışma sonunda Danişmentli Köyü Kur’an Kursu öğrencisi Fatma Gül Şen 98 puanla birinci, Davutlar Köyü Kur’an Kursu öğrencisi Meral Eraslan 97 puanla ikinci, Ormanlı Kur’an Kursu öğrencisi Şerife Özçiçek ve Gülüç Kur’an Kursu öğrencisi Gamze Özdemir de 95 puanla üçüncülüğü paylaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: