Kutlu Doğum Programında ‘Her Kadın Hacer’dir’ Fotoğraf Sergisi Düzenlendi

Samsun'da, Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenledi. Kur’an-ı...

Samsun'da, Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa sanatçı Ertuğrul Erkişi, ilahileriyle renk kattı. Program öncesinde davetliler, Samsunlu sanatçı Necla Kemeröz’ün Mekke ve Medine ziyaretinde çektiği insan konulu ‘Her Kadın Hacer’dir’ isimli fotoğraf sergisini gezdi. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dualar edilen programa sanatçı Ertuğrul Erkişi, seslendirdiği ilahileriyle duygu dolu anlar yaşattı.

Reklam
Reklam

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, çok sayıda bürokrat, iş adamı ile Moğalistanlı, Kırgızistanlı ve Malezyalı üniversiteli kız öğrencileri katıldı.

Programda konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (SAV) önemine dikkat çekti. 1442 yıl önce Dünya’ya teşrif eden Hz. Peygamber’i anlamanın, dünya görüşünü algılamanın gerekliliğine dikkat çeken Başkan Genç, “Çünkü O, sevgililer sevgilisi, merhamet timsali ve insanlığa huzur getiren, kanı ortadan kaldırıp kardeşliği tesis edin, zulmü ortadan kaldırıp merhameti ortaya koyan peygamberimizin ümmetiyiz. Peygamberimizin merhametine, getirdiği barış dini İslam’a, bu dinin bütün dünya coğrafyasında kardeşliğe çok ihtiyaç duyulan bir yüzyılı yaşıyoruz.” diye konuştu.

21. yüzyılın Hz. Peygamber’in getirdiği mesajların algılanacağı bir yüzyıl olacağını altını çizen Başkan Osman Genç, “Onun gösterdiği ışıkta ilerleyen, her yerde barışın huzurun olduğu bir dünya inşa ediliyor. 21. yüzyılın bu anlamda 20. yüzyıldan farklı olduğunu düşünüyorum. Kimsenin kimseye üstün olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Hz. Peygamber'in bu dünyaya getirdiği mesajları algılayan bir toplum inşa ediliyor. Bu yüzyıl çok farklı. İnanıyorum ki Hz. Peygamber’in mesajlarını algılayan bir nesil, yeni bir dünya inşa edecek inşallah. Hz. Peygamberi bu yüzyılda anlamak ve algılamak da çok farklı olacağını düşünüyorum. Hangi alana, nereye bakarsan bakalım onu görüyoruz. Çünkü insanlığın huzuru ve mutluluğu ondadır. ” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: