Kutlu Doğum'da kan bağışı kampanyası

Siirt’te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Din görevlileri ve vatandaşlar kan verdi.

Siirt İl Müftülüğü ile Siirt İmam-Hatip Mezunları Derneği’nin (SİMYADER) işbirliğiyle İl Müftülüğü binasında düzenlenen kampanyaya Din görevlileri, Öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kan vermek için sıraya giren din görevlileri ve vatandaşlar dağıtılan formları doldurduktan sonra birer ünite kan verdi.

Kan bağışı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası düzenlediklerini söyledi.

İl Müftüsü Faruk Arvas, kan bağışının din ve sağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Kan bağışı çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah’ın bir nimetidir. Sevgili Peygamberimiz’ de kan aldırmayı (hacamet’i) tavsiye etmiştir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor. Sağlık ve sevap açısında insanın kazancı olmaktadır. Gayemiz, uygulamamızı tüm vatandaşlarımızın örnek almasıdır. Onlarında bu önemli ve hayati kampanyaya katılmalarını sağlamaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: