Kutlu Doğum'da Kitap Satışlarında Talep Patlaması Yaşanıyor

Kars NT Kitap Kırtasiye Mağaza Müdürü Yasin Özcan, geçen yıla kıyasla bu yıl Kutlu Doğum...

Kars NT Kitap Kırtasiye Mağaza Müdürü Yasin Özcan, geçen yıla kıyasla bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda kitap satışında talep patlaması yaşadıklarını söyledi.

Özcan, Kutlu Doğum Haftası'nı geçmiş dönemlerde olduğu gibi sadece birkaç kapalı alanda veya esnafların kendi aralarında kutlamadığına değinerek, bu zaman diliminin artık, ilkokuldan başlayarak hayatın her alanında kutlanmaya başlandığını, bunun da kitap satışlarına olumlu yansımasının olduğunu belirtti. Kitapçılarda ciddi bir arz talep söz konusu olduğunu dile getiren Özcan, Türkiye çapında kitap ve kırtasiye zincirine sahip bir mağazanın yetkilisi olarak bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 30 artış öngördüklerini, lakin bu öngörülerinin çok üzerinde taleple karşılaştıklarını ifade etti. Durum karşısında, Allah Resulü'nün hayatını ilk, orta ve lise öğretim ile yetişkin düzeyinde anlatan kitaplarda ek siparişe gittiklerini kaydeden Özcan, “Yayınevlerinin bu talebe karşılık vermeleri için arada geçen 1 -2 günlük zaman zarfında satış yapamadık.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan Kürtçe kitap satışı da yaptıklarını hatırlatan Özcan, “Bakınız bu yıl çeşitliği artırdık. Artık her yaştan insanın anlayacağı kitaplar bulunduruyoruz ve bunun yanında Efendimiz'in hayatını anlatan Kürtçe kitaplar da satıyoruz. Kürtçe kitaplarda tek eksiğimiz yeterli tanıtımı tam yapamamamızdır, çünkü vatandaş kitabı görüp ‘var mıymış' diyor.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: