Kutlu Doğum’u 'Türk Dünyası'yla Kutlayacaklar

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bu yıl 17 Nisan’da yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliklerinin, Eskişehir'in Türk...

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bu yıl 17 Nisan’da yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliklerinin, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla uluslararası bir nitelik kazanacağını söyledi. Vali Koçdemir, “Törenler Türk dünyasından gelenlerle birlikte yapılacak. Geçmiş yıllara göre daha uluslararası bir nitelikte olacak.” diye konuştu.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Kadir Koçdemir, kent gündemi ile ilgili soruları yanıtladı. Koçdemir, Eskişehir’in taşıdığı çifte başkentlik unvanının sadece Türkiye’de değil, Türk devlet ve topluluklarının bulunduğu bölgelerde de tanıtımı için çok sayıda çalışma yürütüldüğünü söyledi. Geçtiğimiz hafta Azerbaycan’da Bakü 12. Uluslararası Turizm ve Seyahatler Fuarı'nda tanıtım faaliyetleri yapıldığını ifade eden Koçdemir, önümüzdeki günlerde benzer faaliyetlerin farklı ülkelerde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Bu yıl 17 Nisan’da Kutlu Doğum Haftası törenlerinin büyük bir spor salonunda yapılacağını söyleyen Koçdemir, töreninin başkentlik kapsamında gerçekleştirileceğini anlattı. Koçdemir, “Törenler, Türk dünyasından gelenlerle birlikte yapılacak. Geçmiş yıllara göre daha uluslararası bir nitelikte olacak.” dedi. Bu ay içinde önemli bir diğer etkinliğin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’da gerçekleşeceğini belirten Koçdemir, “UNESCO Milli Komisyonu vasıtasıyla Kukla ve Gölge Tiyatroları Dünya Birliği’nin kongresi burada yapılacak. 2 tane de geleneksel tiyatro UNESCO tarafından getirilecek ve bunlar da hem okullarda ve hem de halka gösteri yapacaklar.” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR’İ BİLENE BİR ÖDÜL DE BİZDEN

Eskişehir’in Türkiye dışında tanıtımı için bütün fırsatların değerlendirileceğinin altını çizen Koçdemir, şunları söyledi: “Üniversitelerimizin eğitim fuarları var. Hem Eskişehir’in, hem üniversitelerimizin tanıtımı için takvimleri aldık. Oradaki televizyon programlarında yayınlanan yarışmalarda Eskişehir’i sordurarak, bilene bir de bizim ödül vermemiz şeklinde bir çalışmamız var. Oralarda etkin medya mecralarının hangisi olduğu hususunda, Tanıtma Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışma yapıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: