Kutluata: Hükümetin K.Irak’a kara harekatı düzenleme izlenimi edinmedim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, hükümetin terör örgütüne yönelik Kuzey Irak’a...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, hükümetin terör örgütüne yönelik Kuzey Irak’a kara harekatı düzenlemesi konusunda bir izlenim edinmediğini söyledi.
Kutluata, partisinin Sakarya il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kutluata, bir gazetecinin, “Sınır ötesi operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz, başarılı buluyor musunuz? şeklindeki sorusu üzerine, hükümetin terörle mücadele konusunda bilgi vermediğini, son düzenlenen operasyonların da başarılı olup olmadığını bilmediklerini belirtti.
Meclis'te kapalı oturum istediklerini, ancak kapalı oturumda başka şeylerin görüşüldüğünü dile getiren Kutluata, “Bize bilgi verilmediği için durumu bilmiyoruz. Ama biz hükümetin bugüne kadar olan tavrına ve yaptıklarına bakarsak, bu işlerin terörü önlemekten ziyade, canına tak demiş vatandaşı bir süre olsun rahatlatmaya yönelik olduğu intibaını almaktayız.“ dedi.
Terör örgütünün elinde silahla ‘Yap bakalım benim için bir şeyler, beğenirsem biraz uslu dururum’ diyebilmesini bir hükümetin kendisine yakıştırmaması gerektiğini belirten Kutluata, şunları kaydetti: “Hem terör örgütüyle görüşmeler yapıyoruz, hem de bu kadar can veriyoruz. Terör örgütüyle mücadeleyi müzakereye çevirmiş bir hükümetle karşı karşıyayız. Güvenlik güçlerinde zaafiyet yok. Güvenlik güçleri siyasi irade arkasında durduğu zaman bu işi çözme kabiliyetine sahiptir. Siyasi iradede net bir tavır gelmediği zaman askerlerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz ne yapacağını bilemez durumda kalıyorsa, bunun da sorumlusu iktidardır. Bunu da değerlendiren cani terör örgütü olmaktadır.”
Kendilerinin, 24 şehidin verildiği sabahta yetkililerin beyanat vermemesi, konuyu çözüp sonra milletin karşılarına çıkmalarını istediklerini hatırlatan Kutluata, ”Eğer öyle yapacaklarsa bir diyeceğimiz yok. Yok, bunlar ne yapıldığı açıklanamayacak ufak tefek çabalarsa onları da değerlendiremiyoruz. Ama hükümet net açıklama yapmıyor, bilgi vermiyor. O olaydan sonra da şehit verdik. Terörün gücünü kıracak net şeylerin ortaya konması lazım.“ diye konuştu.
Yine bir gazetecinin, hükümetin terör örgütüne yönelik Kuzey Irak’a kara harekatı düzenlemesi konusunda bir izlenim alıp almadığını sorması üzerine Kutluata, hükümetin terörle mücadele konusunda kararsız olduğunu, niyetinin olmadığını belirterek, şu cevabı verdi: ‘İzlenimi iki şeyden alırsınız. Hükümetin açıklamalarından. Açıklama yapmayabilir, bir de hükümetin gidişinden alırsınız. Bu hükümet, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bölge hakimiyetini, şehirlerde sokak hakimiyetini terör örgütüne kaptırmış bir iktidarın bu konuda ne yapabileceğini biz ancak ciddi işler yapınca ondan sonra söyleyebiliriz. Orda bizim askerimiz operasyon sırasında değil, bulunduğu yerde askerimiz şehit ediliyor. Bu çok anlamlı. O bakımdan terör örgütüyle mücadelede hükümetin kararsız olduğunu, niyetinin olmadığını başından beri görüyoruz. Hükümetin terörle mücadele konusunda tavrı yanlış. Zerre kadar kıpırdayacak olsa millet olarak, parti olarak arkasında olduğumuzu ifade etmek isterim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz