Kutluay, imzayı attı

İSTANBUL (İHA) - NBA takımlarından Seattle Supersonics ile sözleşme imzalayan milli takımın yıldız oyuncusu İbrahim Kutluay, bugün yurda döndü. Kutluay, yeni takımında kurallardan dolayı uğurlu olduğuna inandığı 10 numaralı formayı giyemeyeceğini, artık 11 numaralı forma ile mücadele edeceğini söyledi.

Delta Havayolları'na ait bir uçakla saat 10.25'de New-York'dan İstanbul'a gelen Kutluay, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seattle ile iki yıllık anlaşmaya imza attığını belirten Kutluay, 5 Ekim'de Amerika'da hazırlık kampına katılacağını söyledi. Yeni takım arkadaşlarının kendisini çok sıcak karşıladığını anlatan Kutluay, "Daha önceden beni tanıdıklarını söylediler. Hepsi çok iyi oyuncular ve iyi insanlar. Ama uzun bir sene geçecek ve birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Önemli olan takımın başarısı. Hep beraber takımın başarısı için çalışacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Kutluay, çok sevdiği 10 numaralı formayı Seattle'da giyemeyeceğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Basketbol kariyerimin büyük bölümünde hep 10 numaralı forma giydim. Uğuruna inanıyorum. Yeni takımda da 10 numara giymek isterdim ama kurallar gereği taşıyamıyorum. Çünkü şu an ki koç 12 yıl Seattle'da oynayarak bir efsane olmuş ve 10 numaralı forma emekliye ayrılarak spor salonuna asılmış. Dolayısıyla 10 numara değil, 11 numara giyeceğim."

Amerika'ya gider gitmez televizyon bağlantılarını yapıp Fenerbahçe maçlarını izleyeceğini söyleyen Kutluay, 12 dev adamın maçını, oradaki işleri nedeniyle izleyemediğini söyledi.

NBA'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını belirten Kutluay, "Sorumluluğum çok büyük. Mümkün olduğu kadar iyi çalışıp başarılı olmak istiyorum. Ben profesyonel bir sporcuyum. Orda başarılı olmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda sevgilisi Demet Şener tarafından karşılanan İbrahim, Demet Şener'in de kendisi ile birlikte Amerika'ya geleceğini söyledi.

Reklam
Reklam