Kutsal Topraklar, Mescid-i Aksa'nın Fotoğraflarına Kucak Açacak-Fotoğraf Sanatçısı Orhan Durgut'un Objektifinden, Mescid-i Aksa'nın 50 Seçme Fotoğrafı, İTT Ve Mekke Belediyesi Işbirliğinde, Kutsal Topraklaragidecek Hacılar Için Sergilenecek

Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut'un objektifinden, Mescid-i Aksa'nın 50 seçme fotoğrafı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) ve Mekke Belediyesi işbirliğinde, kutsal topraklara

Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut'un objektifinden, Mescid-i Aksa'nın 50 seçme fotoğrafı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) ve Mekke Belediyesi işbirliğinde, kutsal topraklara gidecek hacılar için sergilenecek.

15 Ekim-1 Aralık 2012 tarihleri arasında Kabe'nin yanındaki Zemzem Tower'da sergilenecek fotoğraflarla, Hac'ca gidenlerin Mescid-i Aksa'yı farklı açılardan görüp, hasret gidermeleri amaçlanıyor.

Orhan Durgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milyonlarca insanın Hac farizasını yerine getirirken Mekke ve Medine'deki harameynleri görme şansına erdiğini ancak Mescid-i Aksa'yı herkesin göremediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükselerek Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kubbetüs Sahra ile ilk kıble olan Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemli bir yer olduğuna işaret eden Durgut, açacakları fotoğraf sergisiyle Müslümanların bu özlemini gidermeyi hedeflediklerini, sergide insanların bu kutsal mekanı farklı açılardan görebilme şansı yakalayacaklarını ifade etti. Durgut, "Peygamberimiz Kabe'de, Mescid-i Nebevi'de ve Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ibadet etti. Ayet ve hadislerde geçen bu üç önemli harem İslam dünyası için büyük önem taşıyor. Hac için gelenler Mekke ve Medine'yi ve oradaki yerleri görüp, ibadet etme şerefine eriyorlar. Ancak milyonlarca Müslüman Kudüs'e gitme olanağı bulamamakta. İşte biz de bu çalışmayla Müslüman kardeşlerimizin üçüncü kutsal mescide özlemini fotoğraflarla da olsa gidermelerini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Projenin finansörü olan İİT'nın Suudi Arabistan'da yapacağı tüm etkinliklerde, bu sergiyi gezdireceğini dile getiren Durgut, "İİT, İslam coğrafyalarında gerçekleştireceği toplantılara da sergiyi taşıyarak daha çok insanın görmesini sağlayacak. Bir Türk olarak böylesine önemli bir projede yer almaktan ayrıca mutluluk duydum" dedi.

Reklam
Reklam

Durgut, ayrıca yaklaşık 10 yıldır her sene Kabe'deki değişiklik ve inşaat çalışmalarını belli periyotlarla gerek helikopterle uçuş yaparak, gerekse de Mekke'nin yüksek bina ve tepelerinden çekerek büyük bir arşiv oluşturduğunu anlatarak, milyonlarca insanın ibadet için bulunduğu sırada kendisinin o anları karelediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz