Kutsi: “hikâyeleştirilen Dersler Daha Kalıcı Oluyor”

İhlas Koleji tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Storytelling (Hikaye Anlatımı) Konferansı için hazırlıklar devam...

İhlas Koleji tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Storytelling (Hikaye Anlatımı) Konferansı için hazırlıklar devam ediyor.

Konferans öncesi hikâye anlatımı üzerine müzisyen oyuncu Kutsi ile bir röportaj gerçekleştirildi. Kutsi hikâye anlatımının derse uygulanmasına yönelik fikirlerini paylaştı.

Eğitimde hikâyenin önemine inandığını belirten Kutsi, “Baba olduğum için bunu daha iyi anlıyorum. Çocuklar kendilerini hikâye kahramanlarının yerine koyuyor. Sürekli izledikleri çizgi filmlerden farkında olmadan bir öğrenme gerçekleşiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle derslerin hikâyeleştirilmesiyle akılda kalıcılığın artacağına vurgu yapan Kutsi, bu sayede hikâye dinler gibi ders işleneceğini belirtti.

ÇOCUK RUHLU ÖĞRETMENLERE İHTİYACIMIZ VAR

Öğretmenlikle ilgili düşüncelerini aktaran Kutsi, branş ayırt etmeden öğretmen olmayı istediğini anlattı. İyi bir öğretmenin otoriteye hâkim olduğu kadar çocuklarla da yakın olması gerektiğinin altını çizen Kutsi, şöyle konuştu: “Otorite vazgeçilmez bir unsur ama öğretmen samimiyetini çocuklara da yansıtması gerekiyor. Biraz da öğretmenlerin çocuk ruhlu olması gerekiyor.”

Son olarak başrolünde yer aldığı “Huzur Sokağı” dizisi hakkında konuşan Kutsi, her şeyin çok güzel gittiğini ifade etti. Ekip olarak başarılı bir işe imza attıklarını söyleyen Kutsi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dizideki tüm ekibin bu başarıda katkısı var. Güzel, naif bir aşk hikâyesi anlatıyoruz. Bu hikâyenin içinde eğlence var, entrika var, keder var.”

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek konferansın 6 Nisan Cumartesi günü İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde düzenleneceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: