KÜTSO Meclis Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Meclisinin mayıs ayı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Meclisinin mayıs ayı olağan toplantısına konuk olarak katıldı.

Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında, KÜTSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Metin Güler, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Üyesi Avukat Mustafa Dönmez konuk oldu.

Reklam
Reklam

KÜTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile meslek komitesi başkanlarının katılımıyla yapılan toplantı öncesi KÜTSO'ya yeni kayıt olan üyelere üyelik beratları takdim edildi.

Bu ay yapılan seçimlere kadar 2009-2013 döneminde meclis başkanlığı görevini yürüten ve KÜTSO Disiplin Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Nihat Delen'e, KÜTSO Meclis Üyesi ve çini sanatçısı İsmail Yiğit tarafından özel olarak hazırlanmış olan çini tablo verildi.

Delen, bu takdimin ardından yaptığı konuşmada, çok duygulandığını ve görev yaptığı dönemde KÜTSO'nun önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. KÜTSO'da iş dünyasını temsil eden yetkililerin çalışmalarına, Kütahya'nın ihtiyacı olduğunu dile getiren Delen, odadaki yeni görev döneminin hayırlı olmasını diledi.

Özotraç da Kütahya'nın, KÜTSO Meclisinden beklediği hizmetlerin yerine getirilmesi için bu görevlerin iyi bir fırsat olduğunu anlattı.

Karacan ise büyük özveri ve fedakarlık gerektiren vakıf üniversitesi kurma çalışmalarından dolayı KÜTSO yetkililerini tebrik etti.

Reklam
Reklam

Kadın ve genç girişimcilerin yüreklendirilmesi ve desteklenmesinin şehrin gelişimine katkı sağlayacağını, ticaret ve sanayi odalarında görev alan iş dünyası temsilcilerinin kendi şehirlerine önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Karacan, eğitim ve sağlık sektöründeki eksikliklerin giderilmesi, sosyal yaşamın iyileştirilmesi konularında yapılacak çalışmalarla ulaşım kolaylığı, tarih, kültür ve turizm zenginliklerine sahip Kütahya'nın, yatırımlar için tercih edilen bir şehir haline gelmeye başladığını söyledi.

Erkan Güral, Kütahya'daki eksikliklerin bilindiğini, özellikle eğitim sektörünün her kademesinde iyileştirmelere ihtiyaç olduğunu belirterek, bölgenin ve şehrin eksikliklerini gidermek, sorunlara çözüm bulmak için belirlenen hedefler doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yapılacağını kaydetti.

KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, "Makama değil, hizmete talip olduk. Görev unvanımız ne olursa olsun el ele, kol kola hizmet edeceğiz" ifadesini kullandı.

Daha sonra, Karacan, Güler ve Erkan Güral'a, KÜTSO'nun eğitim ve kültür hizmeti olarak bastırılan "Kütahya Sanatçıları" ve "Türkçe'nin Sırları" kitapları takdim edildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: