KUTSO Seçimlerinde Yetki Belgesi Tartışması

Antalya Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) 23 Haziran'da yapılalak seçim öncesi Kaş’ta bulunan işadamları...

Antalya Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) 23 Haziran'da yapılalak seçim öncesi Kaş’ta bulunan işadamları dernekleri ortak basın açıklaması yaptı. Kaşlı işadamları, mevcut yönetimin oy kullanılmalarına zorluk çıkardığını ileri sürerek, bu duruma tepki gösterdi. İşadamları, KUTSO Başkanı Alaattin Aytekin hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaş Belediyesi'nde basının karşısına çıkan işadamları adına hazırlanan metni okuyan Kaş Genç İşadamları Derneği (KİD) Genel Sekreteri Fatih Kocaer, KUTSO’nun Kaş Temsilciliği'nde görevli Sicil Müdür Yardımcısı Ayşegül İzat'ın yönetim kurulunun 'üyelere yetki belgesi verilmemesi' yönünde uyarı aldığını, 10 Haziran'dan itibaren de yetki belgesi vermediğini anlattı.

Reklam
Reklam

Kocaer, "Oy kullanacak üyeler, yetki belgesi için 300 kilometre mesafedeki Kumluca'ya gitmeye zorlanıyor. Asıl amaçları; Kaş ve beldelerindeki üyelerin oy kullanmalarını engellemek." dedi.

Kaş merkez, belde ve köylerinde KUTSO'ye kayıtlı 702 üyenin bulunduğunu hatırlatan Kocaer, yapılanın keyfi ve adeletsiz olduğunu belirtti. Kocaer, menfaat sağlamak suretiyle görevlerini kötüye kullandıklarını iddia ettiği oda yönetim kurulu üyeleri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Kalkan İşadamları Derneği (KALİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Öztürk de mevcut yönetim ve başkanının son haftaya kadar seçim tarihini açıklamamasını eleştirdi. Öztürk, seçim tarihinin, Kaş Belediyesi'nin düzenlediği Geleneksel Kültür Festivali ile aynı tarihe konularak oy katılımının azaltılmasının amaçlandığını ileri sürdü.

Öte yandan KUTSO Başkanı Alaattin Aytekin, iddiaları yalanladı. Aytekin, Kaş’ta görevli memurun kendisinin değil sicil müdürünün görevlendirdiğini, bunun sebebinin de Kumluca'da 2 bin 500, Kaş’ta ise 500 üyenin olması olduğunu söyledi. Bu iş için Kaş’ta bir memurun görevli olduğunu, ancak yaşanan yoğunluk nedeniyle Kumluca’ya çekildiğini ifade eden Aytekin, "Memur 5 ay Kaş’ta görevliyken neden yetki belgeleri alınmadı? Kaş’ta yetki belgesi alacakların 30-40 kişi. Bu sayı için bir memur görevlendirmek olur mu?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: