Kütüphane Haftası -Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Kula: "Çoğulcu bir toplumda yayıncılık sektörünütümüyle sivil ve özel girişimciliğe bırakmanınen doğru yol olacağı düşüncesindeyim"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, "Çoğulcu bir toplumda yayıncılık sektörünü tümüyle

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, "Çoğulcu bir toplumda yayıncılık sektörünü tümüyle sivil ve özel girişimciliğe bırakmanın en doğru yol olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde Kütüphane Haftası dolayısıyla "Türk Yayıncılığı, Sektörel Gelişmeler ve Yayıncılık Alanında Kültür Politikaları" paneli düzenlendi.

Panelde konuşan Kula, kamu kurum ve kuruluşlarının halen yayıncılıkta öne çıktıklarını söyledi.

Türkiye'de 3 bin 700 yayıncı bulunduğunu belirten Kula, "Ama hala Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarımız öne çıkıyor. Çoğulcu bir toplumda yayıncılık sektörünü tümüyle sivil ve özel girişimciliğe bırakmanın en doğru yol olacağı düşüncesindeyim. Yayıncılık sektörünün kendi içinde çok iyi bir dinamizmi var. Eğer Türkiye'de yayıncılık sektörü biraz daha kendini toparlarsa yurtdışındaki denkleriyle çok rahat rekabet edebilir. Hatta Türkiye yayınları kendi çevresine ilham kaynağı olabilir. Öyle bir potansiyeli var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise bir sektörün gelişmesi için devletin o sektörde üretici değil, destekleyici olması gerektiğini vurguladı.

Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün de yayıncılığın çok güzel ve bereketli bir iş olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"En büyük problemimiz korsancılık. Korsancılık hırsızlıktır, yani tek gözü kapalı korsanlar aklınıza gelmesin. O korsancılık değil bu. Bu, gerçekten yazarın, yayıncının emeğinden çalan insanlardır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: