Kütüphane Yöneticileri Edirne'de Buluştu

EDİRNE (AA) -  Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Kütüphane ve Bilgi Merkezi Yöneticileri Toplantısı, Trakya Üniversitesi'nde yapıldı.

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne'nin ve özellikle de Selimiye Camisi'nin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirtti. ANKOS olarak kurumsallaşma adına amatör ruhu da kaybetmeden neler yapacaklarını bugün tartışacaklarını umduğunu ifade eden Acar, şunları söyledi: "Kitabın bizim kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Medeniyet ve kültür söz konusu olduğunda, kitap, kütüphane ve okuma kutsanan olgulardır. Türk Üniversiteleri çok yakın zamanlara kadar üniversite olmanın asgari şartlarını dahi yerine getiremiyorlardı. Üniversitele,r kütüphaneler hak ettikleri yerde değildi. Vakıf ve devlet üniversitelerinin kütüphane kalitesi, çoğunda iyi görünmemektedir. Bu yetersizliklerin sebebi siz kütüphaneciler değilsiniz elbette. Kütüphaneciler ihmal değil belki ama gerekli ilgiden yoksun kaldı. Kütüphanecileri, bu şartlar altında özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum." Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise toplantının üniversitelerinde yapılmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. "Üniversitelerin amacı bilgiye, hakikate ve realiteye ulaşmaktır" diyen Yörük, üniversite kütüphanesinin 24 saat açık olduğunu, göreve geldikleri günden itibaren kütüphane kaynaklarını da iki katına çıkardıklarını anlattı. Toplantıya, Türkiye'deki 109 üniversite ve araştırma kütüphanesi yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: