Kütüphanede satranç turnuvası düzenlendi

Darende Kaymakamlığı tarafından Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nde satranç turnuvası düzenlendi.

Darende Kaymakamlığı tarafından Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nde satranç turnuvası düzenlendi.

Kütüphanede yapılan turnuvaya çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Kitaplıkların önüne kurulan masalarda düşünerek hamlelerini yapan yarışmacılar rakiplerini yenmek için uğraş verdi.

Yarışmaya katılanlar 7'şer maç yaptı. Turnuvanın galibi 6 maçı alarak 12 puana ulaşan Levent Has oldu. Ayrıca, 5 maçı alarak 10 puana ulaşan Mansur Tokgöz ikinci, Abdullah İnceoğlu da üçüncü oldu.

Birincinin ödülünü veren Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, insan beynini geliştirmek için var olan her şeyin bir araç olduğunu ve kütüphanelerde bilgiden yararlanırken satranç, dama gibi oyunlarla da zihnin güçlendirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili İsmail Şanal, sportif aktivitelere devam ettiklerini belirterek, ortamın ruhuna uygun olması için satranç turnuvasını Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesinde yaptıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz