Kütüphanede Sunulan Ücretsiz Bilgisayar Ve İnternet Hizmetinden 9 Bin Kişi Faydalandı

Nevşehir İl Halk Kütüphanesi’nde öğrencilere ve vatandaşlara yönelik sunulan ücretsiz bilgisayar ve internet kullanımı hizmetinden...

Nevşehir İl Halk Kütüphanesi’nde öğrencilere ve vatandaşlara yönelik sunulan ücretsiz bilgisayar ve internet kullanımı hizmetinden geçtiğimiz yıl içerisinde 90 bin 62 kişi faydalandı.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özcan Yoldaş yaptığı açıklamada, kütüphane içerisinde araştırma yapmak isteyen öğrencilere ve yetişkinlere yönelik olarak 20 adet bilgisayar bulunduğunu ve bu bilgisayarlardan dileyen herkesin ücretsiz olarak faydalanabildiklerini kaydetti. Bu hizmet sayesinde hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin boş vakitlerini internet ortamında araştırma yaparak geçirebildiklerini kaydeden Yoldaş, “Özellikle öğrencilerin yoğun bir ilgisi var. Öğrenciler boş vakitlerinde buraya gelerek bilgisayar ortamında ödevlerini hazırlayabiliyor hem de internette araştırma yapabiliyorlar. Bunun yanında vatandaşlarımız da bu hizmetten faydalanabiliyor. Tüm bilgisayarlarda kullanılan filtreleme sayesinde zararlı sitelere erişim de engellenmiş durumda. O nedenle aileler gönül rahatlığı ile internete girmek ve bilgisayarda ödev hazırlamak isteyen çocuklarını kütüphanemize yönlendirebiliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kütüphane içerisinde sunulan ücretsiz bilgisayar kullanımı ve internet hizmetinden 2012 yılı içerisinde 5 bin 9’u çocuk 40 bin 53’ü yetişkin olmak üzere 90 bin 62 kişinin faydalandığını belirten Yoldaş, 2013 yılı içerisinde hizmetten faydalanan çocuk ve yetişkin sayısının daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz