Kütüphaneler Genel Müdürü Kula, Ödemiş’te İnceleme Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Kültür...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Kültür Merkezi’nin belediyeye devrettiği Kültür Merkezi binasında düzenlenen kütüphanede inceleme yapmak üzere Ödemiş’e geldi.

İzmir İl Kültür Müdürlüğü Strateji Dairesi Müdürü Ali Aksakal ile birlikte ilçeye gelen Genel Müdür Kula, Belediye Başkanı Bekir Keskin ve ilçe kütüphanesi müdürü Orhan Acar ile önce Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni ziyaret etti. Müze içerisindeki arşiv ve kütüphanede incelemeler yapan Kula, el yazmalarına özel ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 6 Nisan 2012 tarihinde Ödemiş Belediyesi'ne devredilen Kültür Merkezi içerisinde düzenlenen kütüphanede incelemeler yapan Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Belediye Başkanı Bekir Keskin’in konuyla ilgili heyecanının kendisini çok onurlandırdığını ifade etti. Kula, “Kültür Merkezi içinde kütüphane için ayrılan mekanının ve donanımın Ödemiş’e yakışır bir şekilde olacağına inanıyorum. Çalışmalar tamamlanıp, kütüphane açıldığında burası Avrupa’daki kütüphaneler düzeyinde bir yer ve Ödemişlilerin zevkle gelebileceği bir merkez olacak. Belediye Başkanımızı ve kütüphane görevlilerimizin konuyla ilgili özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.

Yaklaşık üç ay devam edecek olan çalışmalar sonrasında, uzun yıllardır ayrı ayrı hizmet veren Ödemiş Halk Kütüphanesi ile Ödemiş Belediyesi Kütüphanesi, Kültür Merkezi binasında birleşerek hizmet verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: