Kütüphaneler Haftası

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "İnternetten sonra gençlerimiz, kitap okumayı bıraktı" dedi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "İnternetten sonra gençlerimiz, kitap okumayı bıraktı" dedi.

Kütüphaneler Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur beraberindeki heyetle Vali Cerrah'ı ziyaret etti.

Cerrah, yaptığı konuşmada, teknolojinin kütüphanecilik anlayışını değiştirdiğini belirterek, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Cerrah, şunları kaydetti:

"İnternetten sonra gençlerimiz, kitap okumayı bıraktı. Eskisi gibi kütüphanelere gidip araştırma yapmıyorlar. Eğer kütüphaneleri daha cazip hale getirmezsek, kütüphaneler belki de birkaç yıla kadar kapanmak zorunda kalacaklar. Eskiden evlerde kitaplıklar olurdu. Şimdi evlerdeki kitaplıklardaki kitapları kütüphanelere devrediyorlar. Çocukların ansiklopedileri olurdu. Şimdi bu ansiklopediler de evlerde hatıra olarak tutuluyor. İnternet üstünkörü bir bilgi sunarken kitap derinlemesine bilgi verir ve daha çok akılda kalır. Ayrıca dilin yazım kurallarının öğrenilmesi ve dilin iyi kullanılması açısından kitap okumak önemlidir. Bu nedenle çocukları kitap okumaya teşvik etmemiz gerekiyor."

Reklam
Reklam

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur da Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi'nde 88 bin 351 kitap, 194 bin kayıtlı kitap okuyucusu olduğunu kaydetti.

Ziyarette, Vali Yardımcısı Halit Deveci, Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yücel Şen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: