Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 81 il merkezinde aynı günde ve saatte düzenlenen kitap okuma etkinliği, Bitlis'te de yapıldı.

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 81 il merkezinde aynı günde ve saatte düzenlenen kitap okuma etkinliği, Bitlis'te de yapıldı.

Gökmeydan'da düzenlenen etkinlikte bir araya gelen öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar, beraberlerinde getirdikleri ve gezici kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları, müzik eşliğinde açık havada okudu.

Etkinlik öncesi konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, kurum olarak bütün okullara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu tür kampanyaların sürekliliğinin sağlanması gerektiğini belirten Işıkgör, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu etkinlikle okuyucuların buluşması, kitap değişimi yapması ve kitaptan en güzel şekilde faydalanması amaçlandı. Kütüphanemizde kitap sayısı oldukça fazla. Kitapları 'e-kitap'la da alabilirsiniz. Biz ayağınıza kadar gelerek size bilgiyle ulaşacağız. SODES projesi kapsamında aldığımız destekle ve yeni gezici kütüphanemizle beldelere, okullara, köylere ve her yere ulaşmayı hedefliyoruz."

Alanda Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tarafından, "Kütüphane ve Kitap" konulu tiyatro oyunu da sahnelendi.

Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Kenan Özgür, Vali Veysel Yurdakul'un eşi Emine Yurdakul, İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç'ün eşi Gamze Akgüç, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz'ın eşi Selcan Yılmaz da vatandaşlarla kitap okudu.

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: