Kütüphaneler Haftası Etkilniği

Oltu Ticaret Lisesi tarafından Kütüphaneler Haftası etkinliği çerçevesinde başlattığı kitap toplama kampanyası başarıya ulaştı.

Oltu Ticaret Lisesi tarafından Kütüphaneler Haftası etkinliği çerçevesinde başlattığı kitap toplama kampanyası başarıya ulaştı. Okul müdürü Murat Haluk Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir kitap da senden olsun" sloganıyla başlatılan kitap toplama kampanyası çerçevesinde, yazılan mektupların Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, büyükşehir belediyeleri, yazarlar ve büyük şirketlere gönderildiğini söyledi. Mektuplara cevap veren kuruluşların gönderdiği kitapların okul koridorunda açılan sergi ile birbirinden değişik en güncel kitapların öğrencilere sunulduğunu ifade edene Acar, "Kütüphaneler Haftası'nda başlatılan çalışmanın başarıya ulaşmasından dolayı çok mutluyuz. Okul kütüphanemizi zenginleştirmek için geçtiğimiz yıl Kütüphaneler Haftası'nda 400 mektup yazarak devletimizin zirvesinden, iş hayatına ve hatta yazarlarımıza kadar birçok kişiye ulaştırdık. Yaz tatili sonrası mektuplarımızın cevaplarını kolilerle gelen kitaplarla aldık. Kütüphanemizin fiziki şartları yetersiz olduğu için toplanan kitaplarımız kütüphanemize sığmadı. İlköğretim düzeyinde olanları kardeş okul olarak gördüğümüz Gökçedere Köyü İlkokulu'na gönderdik. İnternet çağında kütüphanelerin önemi kalmamış gibi görünse de kitap okumak her çağda önemli yerini korumuştur. Kampanyamız ile zenginleşen kütüphanemizden gençlerimiz ve ilçe halkımızın istediği zaman faydalanabilir. Kütüphanemizin kapısı her zaman herkese açıktır. Acar, mektuplarına kitap göndererek cevap veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül ve kampanyaya destek olan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: