Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Doğan Hızlan...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Doğan Hızlan Kütüphanesi, 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu yıl 49’uncusu kutlanan Kütüphaneler Haftası için yetişkin ve çocuk grupları için ayrı programlar hazırlandığı belirtildi. Etkinlikler Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda gençler ve yetişkinler için düzenlenen “Aykut Semerci’yle Kitap ve Edebiyat Üzerine” adlı söyleşi ile başladı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı söyleşinin ardından yazar Aykut Semerci, okuyucularıyla Doğan Hızlan Kütüphanesi’ne geçerek, yazdığı kitaplar üzerinden sohbete devam etti.

Reklam
Reklam

Kütüphaneler Haftası kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik “Kütüphane Nedir, Ne Değildir?” adlı etkinliğe, farklı okullardan öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Eğitim Programlama Yüksek Lisans Öğrencisi Tuba Akay’ın, Altındağ Atatürk Çocuk Kültür Merkezi tiyatro öğrencilerinin canlandırmaları eşliğinde gerçekleştirdiği sunum, öğrencilerden ilgi gördü. Tuba Akay, katılımcılarla birlikte kütüphane kavramını tartışarak kütüphanelerde uyulması gereken kuralları eğlenceli şekilde aktardı. Altındağ Atatürk Çocuk Kültür Merkezi müzik öğrencilerinin performansıyla tamamlanan program sonrası öğrenciler, Doğan Hızlan Kütüphanesi’ni gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: