Kütüphaneler Haftası Kutlanıyor

49’uncu Kütüphaneler Haftası Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Adıyaman İl Halk Kütüphanesi önünde düzenlenen etkinlikler renkli görüntüleri...

49’uncu Kütüphaneler Haftası Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi önünde düzenlenen etkinlikler renkli görüntüleri sahne oldu. Korucular Anaokulu öğrencilerinin mehteran takımı ve okumayla ilgili dövizleri büyük ilgi gördü. Etkinlikle ilk olarak Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kütüphane önüne kurduğu okunmuş kitap ve kullanılmış oyuncakların toplandığı kabinin açılışı yapıldı. Davetliler getirdikleri kitapları bu kabine bıraktı. Burada biriken kitap ve oyuncaklar köy okullarında okuyan öğrencilere gönderilecek.

Reklam
Reklam

Davetliler buranın açılışını yaptıktan sonra Korucular Anaokulu öğrencilerinin mehteran gösterisini izledi. Miniklerin gösterisi büyük beğeni topladı.

İl Halk Kütüphanesi’ne yeni alınan kitapların açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Kitaplar davetliler tarafından incelendi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, kitap ve oyuncak kabininde biriken kitap ve oyuncakların köy okullarındaki öğrencilere hizmet edecek olmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, İl Halk Kütüphane’sinin kitaplarını güncel kitaplarla yenilemesinin çok güzel olduğunu ifade etti.

Kütüphaneler Haftası Kutlamalarına Vali Yardımcısı Murat Süzen, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Kara, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Defterdar Şefik Tongal, SGK İl Müdürü Ömer Eker, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Kütüphane Müdürü Filiz Karabulut, Adıyaman Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon daire Başkanı Soner Özen ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: