Kutuz Hoca son yolculuğuna uğurlandı

Çevresinde Kutuz Hoca olarak bilinen din alimlerinden Hafız Mehmet Kara'nın cenazesi Rize’de toprağa verildi.Kimse Yok...

Çevresinde Kutuz Hoca olarak bilinen din alimlerinden Hafız Mehmet Kara'nın cenazesi Rize’de toprağa verildi.
Kimse Yok Mu Derneği Ortadoğu Temsilcisi Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mustafa Kara ve Prof. Dr. İsmail Kara'nın babası hafız Mehmet Kara'nın cenaze namazı, öğle namazını müteakip Güneyce Beldesi’ndeki Büyük Camii’de kılındı. Cenaze törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Güneyce Belediye Başkanı Kemal Köse, Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal, daire başkanları, sevenleri ve talebeleri katıldı.
Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Hafız Kara'nın oğullarından Prof. Dr. Mustafa Kara, babasının doğup büyüdüğü beldede imamlığını yaptığı camide cenaze namazının kılındığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kara, “Babam imamlık yaptıktan sonra emekliye ayrıldığında devletin kendisine maaş bağlamasına karşı çıkarak emekli maaşını kabul etmemiştir. Merhum hocamız ve sevgili babam maddiyata değer veren bir insan olmadı hiçbir zaman. Şimdi sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanıyor. Rabbim mekanını cennet eylesin.” dedi.
Hafız Kara'nın oğullarından Prof. Dr. İsmail Kara tarafından kıldırılan cenaze namazı ve bir başka oğlu Dr. Hüseyin Kara tarafından okunan duanın ardından aynı beldedeki aile kabristanlığına defnedildi.
Merhum Mehmet Kara hoca 93 yaşında, Ankara’da yaşadığı büyük oğlu Prof. Dr. Mustafa Kara’nın evinde vefat etmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz