Küver cinayeti zanlıları adliyede

MERSİN (İHA) - Mersin'de, 4 Nisan tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ve Basın Yayın Daire Başkan Vekili Mehmet Küver'in katil zanlıları adliyeye sevk edildi.

Palmiye Mahallesi'ndeki evinin önünde geçtiğimiz Nisan ayında, pompalı tüfekle saldırıya uğrayarak öldürülen Mehmet Küver cinayetiyle ilgili soruşturmayı sürdüren polis, elde ettiği bilgiler doğrultusunda 4 kişiyi gözaltına aldı. 2 gündür emniyette sorgulanan şüphelilerin, suçlamaları kabul etmeyerek, susma hakkını kullandıkları öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bugün doktor kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Şüpheliler hastanede, "Gidin gerçekleri çekin. Gerçek suçluyu bulun" diyerek, çekim yapan kameralara tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Şüphelilerden A.H.B. (24) ile E.E.'nin (20), görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda cinayeti gerçekleştiren kişiler olduğu iddia edilirken, Mersin İdmanyurdu Tartarlar Derneği eski Başkanı M.B. ile A.B.'nin de olayla ilgisi bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca, olayla ilgili olarak 1 kişinin de arandığı belirtilirken, cinayeti işlediği ileri sürülen 2 kişinin görgü tanıkları tarafından teşhis edildiği ifade edildi.

Bu arada, öldürülen Mersin Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ve Basın Yayın Daire Başkan Vekili Mehmet Küver'in, öldürülmeden kısa süre önce 3. ligde oynanan Erzincanspor-Mersin Büyükşehir Belediyespor maçının ardından bir grup taraftarla tartıştığı belirtildi. Küver'in o dönemde Mersin Büyükşehir Belediyespor'un Futbol Şube Sorumluluğu görevini yürüttüğü ifade edildi.