Kuveyt Türk, Trabzonlu KOBİ'lerle Buluştu

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Cari açığa çare, dış ihracat fazlası veren KOBİ sektörünün desteklenmesidir" dedi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Cari açığa çare, dış ihracat fazlası veren KOBİ sektörünün desteklenmesidir" dedi. Uyan, KOBİ'lere yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın etik bankacılık ilkesi ve sağlam finansal kararlar konseptiyle hizmet verdiğini, Anadolu'da düzenledikleri toplantılarla işletme sahipleriyle bir araya gelerek tecrübe ve bilgi paylaşımı sağlamayı çalıştıklarını söyledi. Toplanan kredilerin yüzde 50'sinden fazlasını KOBİ'lere tahsis ettiklerini belirten Uyan, şöyle konuştu: "Cari açığa çare, dış ihracaat fazlası veren KOBİ sektörünün desteklenmesidir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun, KOBİ ve ihracat kredilerini desteklemek amacıyla hazırladığı ve genel kurula sunulması düşünülen tebliğ taslağını destekliyor, en kısa zamanda uygulamaya konulmasını bekliyoruz. Kuveyt Türk bankası olarak KOBİ'lere ve ihracatçılara pozitif uygulamalarla yaklaşıyoruz. Ayrıca ihracatçıları desteklemek amacıyla ihracat finansmanına yönelik özel bir ürünü de devreye almış bulunmaktayız." Özellikle kriz ortamlarında global bankacılık sisteminde bir takım sorunların ortaya çıktığına dikkati çeken Uyan, şöyle devam etti. "Spekülatif olmayan, gerçek ihtiyaçları karşılayan üretime yönelik istihdam sağlayacak bir sistem olan faizsiz bankacılık sistemi çok önemlidir. Faizsiz bankacılık sistemi reel ekonomiyi önemli ölçüde desteklemektedir. 2013 yılı içerisinde 113 milyon lira fon topladığımız Trabzon'a 112 milyon lira fon kullandırdık. Bu anlamda 2013 yılı içerisinde Trabzon şubelerinde kullandırılan fonların, toplanan fonlara oranı yüzde 99'dur. Trabzonlu işletmecilerin büyümesine bundan sonrada banka olarak her zaman destek sağlayacağız." Bireysel bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral ise Trabzon'da 3 şube ile faaliyet gösterdiklerine işaret ederek, "Bir firmanın ayakta kalabilmesi için en önemli kaynak nakittir. Güçlü bir nakit akışı için ilk önce 'işletme sermayem yeterli mi?' ile 'ödeme ve alacaklarımın vadesi uyumlu mu?' sorularına cevap vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: