Kuveyt'ten Türkiye'ye yatırım çağrısı

İstanbul - (AA) Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmet El Sabah, milyarlarca dolarlık 4 büyük projelerinin bulunduğunu, bu projelerde Türkiye'nin de olmasını istediklerini belirterek, "Türkiye'nin diğer Körfez ülkelerinde de yer almasını istiyoruz. Bu konuda Türkiye'ye yardım edebiliriz" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen çalışma yemeğinde konuşan konuk Başbakan, Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerin çok verimli geçtiğini vurguladı.

2006 yılında Türkiye'yi 40 bin Kuveytli'nin ziyaret ettiğini belirten El Sabah, "Bu yıl daha çok artmasını bekliyoruz. Türk Hava Yolları Kuveyt seferlerini istediği sayıya çıkarabilir. Biz de Kuveyt Hava Yolları'nın seferler yapmasını sağlayacağız. Bütün Körfez ülkelerini kapsarsa, bu, yarım milyon ziyaretçi demektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

10 yıl içinde çok büyük yatırımlar gerçekleştireceklerini, bu durumu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a da anlattığını ifade eden El Sabah, hem Türk özel hem de kamu sektörünü Kuveyt'e beklediklerini kaydetti.