Kuvvetli Sıcak Hava Dalgası Hafta Sonuna Kadar Ülke Genelinde Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar ülke genelinde etkili olacağını...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar ülke genelinde etkili olacağını açıkladı. Meteorolojiden yapılan açıklamada; kuru ve sıcak karakterli Basra alçak basınç merkezinin bu günden itibaren güney ve iç bölgelerde etkisini daha da artırmasının beklendiğine işaret edildi.

Ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olacak kuvvetli sıcak hava dalgasıyla birlikte, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre çarşamba ve perşembe günleri ülke genelinde yağışın beklenmezken, beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10:00-16:00 saatleri arasında güneşte kalmamaları uyarısında bulunuldu. Yüksek sıcaklık ve düşük nemden dolayı meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: