Kuvvetli yağış Ege’yi de vuracak

Kuvvetli yağışlar bugün de Marmara’da etkili olurken, öğleden sonra ise Ege ve Batı Akdeniz'i vuracak.

ANKARA (ANKA) – Kuvvetli yağışlar bugün de Marmara’da etkili olurken, öğleden sonra ise Ege ve Batı Akdeniz'i vuracak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, güney, iç ve batı kesimler ile Doğu Anadolu'nun doğusunda aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara ile öğle saatlerinden sonra Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde hissedilir derecede (4 ila 6) azalırken, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde ise mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

Reklam
Reklam

-BÖLGELERDE HAVA-

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta) ile akşam saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir) ile öğle saatlerinden sonra güney ve batı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Niğde) ile Çankırı, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak.

Reklam
Reklam

Batı Karadeniz: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Düzce ile zamanla Kastamonu ve Zonguldak çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin ile akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevreleri sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (ANKA)