Kuvvetli yağış uyarısı

gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ve Batı Karadeniz çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ANKARA (ANKA) - Yurdun geneli bugün az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı bölgeler parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ve Batı Karadeniz çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı hava tahminlerine göre, bugün yurdun geneli az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı bölgeler parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) ile Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Yapılan değerlendirmelerde,hava sıcaklığı İç ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGÂR UYARI-

Yağışların; gece saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

Rüzgârın; gece saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, akşam ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (40-60 km/sa) esecek.

Reklam
Reklam

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve iç kesimleri (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar) parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale) parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLÜMÜ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLÜMÜ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Doğu Karadeniz, gece saatlerinden itibaren bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

Reklam
Reklam

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek.

-ÜÇ BÜYÜK İLİN HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (40-60 km/sa) esecek.

ANKARA: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu

İZMİR: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.(Anka)