KUYEM Öğrencileri Kendi Robotunu Yaptı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KUYEM) öğrencileri, kendi robotlarını yaptı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KUYEM) öğrencileri, kendi robotlarını yaptı.

KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Robot Kulübü işbirliğinde, KUYEM öğrencileri tarafından çizgi izleyen robot yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversitenin her alanda hızla büyüdüğünü ve artık her alanda Karabük'ü ve Türkiye'yi temsil eder hale geldiğini belirtti.

Üniversiteleri bünyesinde bulunan üstün yetenekli öğrencilerin başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Öğrencilerimiz, hocalarından ve diğer kulüplerdeki arkadaşlarından destek alarak, robotlarını yaptı. Çizgi izleyen robot yaptılar. Bu robotlar, yarışmalara katılarak adımızdan söz ettirecek. Ben öğrencilerimizin başarılı çalışmalarında her zaman destek vereceğimize söz veriyorum. Biz bir bütünüz."

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: