Kuyu suyunu kesti diye kaymakam hakkında suç duyurusunda bulundular

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutseydi Köyü sakinleri, kendi imkanlarıyla açtıkları su kuyusunu kapattığı gerekçesiyle Kaymakam...

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutseydi Köyü sakinleri, kendi imkanlarıyla açtıkları su kuyusunu kapattığı gerekçesiyle Kaymakam Hulusi Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Köylüler, kendilerini Ramazan'da susuz bırakmakla suçladıkları Kaymakam Doğan'ı Başbakanlığa da şikayet etti.
Kuyunun kapatılmasına tepki gösteren köy sakinleri, su bidonlarıyla protesto gösterisinde bulundu. Oluşturdukları 50 metrelik kuyruklarda 'Su istiyoruz' diye bağıran köy halkı, Somali’ye gitmeye hazırlanan Başbakan Erdoğan’ın, önce köylerine gelerek yaşadıkları sıkıntıyı görmesini istedi. Köy sakinlerinden Mustafa Taşönü, söz konusu su kuyusunun komşu köy olan Asmaca ile sınır meselesi nedeniyle mahkemelik olduğunu, kapatılmasının da bundan kaynaklandığını söyledi.
Mahmutseydi Köyü halkının, aralarında topladığı 60 bin TL'ye açtıkları kuyunun mühürlenmesini 'zulum' olarak nitelendiren Taşönü, "Kaymakamlık 19 Ağustos'ta ihale yapacağını belirterek kuyuyu kapattı. Ancak daha önce de iki kez ihale yapıldı, ancak bize su verilmedi. Öncelik susuz olan köye verilmesi gerekirken, Asmaca Köyü'ne veriliyor. 17 hanelik Asmaca Köyü'nün su sorunu olmadığı gibi bizim bin hanelik köyün suyu yok. Kendi imkanlarımızla da açtığımız suyun mühürlenmesi ile mübarek Ramazan ayında susuz kaldık. Banyo yapmaya ve elbiselerimizi yıkamak için Alanya’ya gidiyoruz. Kaymakam Doğan’ı, Başbakanlığa telefon açarak şikayet ettik. Daha sonra savcılığa ‘Görevi kötüye kullanmaktan’ dolayı Doğan hakkında suç duyurusunda bulunduk.” diye konuştu.
Bir başka köy sakini Süleyman Akpınar da Doğan’ın, Hamdullah Eminpaşa Vakfı’nın başkanı olmasına rağmen köylerini korumadığını iddia etti. 80 yaşındaki Emine Zeybek de içme ve kullanma suyuna acilen ihtiyaç duyduklarını, yetkililerin halkın taleplerine kulak vermelerini istedi.

Reklam
Reklam

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Kaymakam Doğan ise iki köy arasında sınır davaları bulunduğu için İl Özel İdare’nin ihale yapamadığını belirtti. Mahmutseydi Köyü ilk kuyuyu açtığında, Asmaca Köyü sakinlerinin, kuyunun kendi sınırlarında olduğunu iddia ederek dava açtığını kaydeden Doğan, şunları söyledi: "Daha sonra her iki köyün muhtarını bir araya getirerek anlaşma sağladık. Bunun üzerine Asmaca Köyü davayı geri aldı. Ancak Mahmutseydi Köyü sakinleri, kuyuyu tekrar açıp suyu kullanmaya başlayınca Asmaca Köyü sakinleri yeniden dava açtı. Kuyunun kendi sınırlarında olduğunu ileri süren Mahmutseydililer de karşı tarafa dava açınca hukuki bir süreç başlamış oldu."
Davalardan dolayı sorunun çözümünün uzadığını anlatan Kaymakam Doğan, her iki köye de acele etmemelerini tavsiye etti. Sorunu çözeceklerini ifade eden Doğan, "19 Ağustos'ta yapılacak ihaleyle sorunu kökten çözeceğiz. Amacımız bağcıyı dövmek değil." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz