Kuyumcu çırağı, patronunu öldürüp kaçtı

Diyarbakır’da kuyumculuk yapan Şeyhmus Ödoğlu (42), yanında çalıştırdığı çırağı tarafından sabah saatlerinde kafasından silahla vurularak...

Diyarbakır’da kuyumculuk yapan Şeyhmus Ödoğlu (42), yanında çalıştırdığı çırağı tarafından sabah saatlerinde kafasından silahla vurularak öldürüldü. Saldırganın çalıştığı iş yerini soymak istediği, patronunun engel olmak istemesi üzerine susturucu takılmış silahla Şeyhmus Ödoğlu'nu öldürüp yanına aldığı altınla kaçtığı belirtildi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nde sabah saat 09.00 sıralarında emniyete silahlı soygun yapıldı ihbarı yapıldı. Olay yerine intikal eden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra 112 acil servis ekiplerini çağırdı. Ancak başından vurulan Ödoğlu kurtarılamadı. Cenaze, olay yerine çağırılan cenaze aracıyla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, iş yerinde parmak izi araştırması yaparak güvenlik kamerasındaki görüntüleri inceledi.
Yapılan incelemede kuyumcu Şeyhmus Ödoğlu'nun sabah saatlerinde kasadan çıkardığı altınları vitrine koymaya hazırlanırken çırağı Şeyhmus tarafından susturucu takılmış silahla başından vurularak öldürüldüğü belirlendi. Saldırganın yanına aldığı bir miktar altınla birlikte silahtan çıkan kapsülü de alarak kaçtığı tespit edildi. Cinayeti duyarak kuyumcu dükkanına gelen Ödoğlu’nun eşi ve çocukları sinir krizleri geçirdi. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, güvenlik kamerasında gördüklerini anlattı. Ödoğlu’nun saldırgana direnmesinden dolayı tek el kurşunla kafasına aldığı darbeyle yere yığıldığını kaydeden Akkul, olayın Ödoğlu'nun iş yerini açtığı ve vitrinini düzenledikten sonra meydana geldiğini ifade etti. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre saldırganı dışarıda kaçak sigara satan 2 kişinin beklediği ifade edildi. Saldırgan için gözcülük yaptıkları belirtilen 2 kişinin de cinayetin ardından olay yerinden uzaklaştıkları kaydedildi.

Reklam
Reklam

“ÖDOĞLU, HACDAN YENİ GELMİŞTİ”
Susturuculu silahla katledilen Ödoğlu’nun ailesi faillerin yakalanmasını istedi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Ödoğlu’nun hacdan yeni döndüğü öğrenildi. Ödoğlu’nun arkadaşlarının anlattığına göre yanında çalışan ve ismi Şeyhmus olduğu belirtilen çırağı olayın faili olduğu sanılıyor. Arkadaşları, Ödoğlu'nun, yanında çalıştırdığı zanlıya güvenmediğini ve yeni bir çırak aradığını söylediği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz