Kuyumcu hırsızlığı ve yankesicilik suçundan aranan 2 kadın sabıkalı çıktı

Samsun ve Amasya’da meydana gelen hırsızlık olaylarında güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen 3 kadından 2’si...

Samsun ve Amasya’da meydana gelen hırsızlık olaylarında güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen 3 kadından 2’si tutuklandı.
Amasya’nın Suluoava ilçesinde 2 gün önce Ö.Ç isimli vatandaşa ait kuyumcu dükkanında çalışanları oyalamak suretiyle 3 şüpheli kadın 25 lira değerinde ziynet eşyasını çalarak kayıplara karışmıştı.
Polis olayla ilgili incelediği işyerinin güvenlik kamerasında, hırsızlık olayını gerçekleştiren kişilerin
Samsun’da benzer suçlardan sabıkaları bulunan Gurbet Özdemir (18), Gül Günder (24) ve Zeynep Günder (43) olduğunu tespit etti.
Şüpheli kadınlardan Gurbet Özdemir ile Gül Günder’ in ayrıca Samsun’un İlkadım ilçesi Ulugazi mahallesinde bulunan bir giysi mağazasından da yaklaşık 2 hafta öncede H.Ş. isimli bir kadının yankesicilik yöntemiyle çantasından 300 lira para, 3 adet çeyrek altın çaldığı ve bunun güvenlik kamerasında tespit edildiği öğrenildi.
Her iki olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli kadınlar, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda yakalandı. Emniyette gözaltına alınan kadınlardan Zeynep Günder Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilirken, hem Samsun hem de Amasya’da hırsızlık olayında bulunduğu güvenlik kamerasından tespit edilen Gurbet Özdemir ve Gül Günder Samsun’da gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 2 kadın, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Samsun’daki suçtan tutuklanan kadınların ayrıca Amasya’daki hırsızlık olayından da yargılanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz