Kuyumcu Soygununa 6 Tutuklama

İstanbul Pendik’te meydana gelen kuyumcu soygununda 2 kişinin ölümü ve 1 kişinin yaralanmasıyla ilgili gözaltına...

İstanbul Pendik’te meydana gelen kuyumcu soygununda 2 kişinin ölümü ve 1 kişinin yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olayda; Pendik Tandoğan Caddesi'nde bulunan kuyumcuya soygun girişiminde bulunulmuş, olay sırasında Rıfat Bilgin ve Yetkinay Urtekin hayatını kaybetmiş, Şakir Bilgin ise yaralanmıştı. Soygunu gerçekleştiren Cem G. ile Ali Haydar Y. polis tarafından kısa bir süre sonra yakalanmıştı. Polis soruşturması ile Terör örgütü TKP/ML üyesi olduğu iddia edilen şüphelilerin yakalanmasının ardından polis 8 şüpheliyi daha gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 9şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’da ki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.Polis tarafından yaralı ele geçirilen Ali Haydar Y.’nin ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam

Şüpheliler, TMK (Terörle Mücadele Kanunu) 10. Madde ile yetkili savcı İsmail Göktürk tarafından tarafından sorgulandı. Savcılık sorgusunun tamamlanmasının ardından aralarında Cem G.’nin de bulunduğu 6 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi 1 nolu sorgu hakiminin karşısına çıkan 6 şüpheli örgüt üyeliği, silah bulundurmak ve kasten adam öldürmek suçlarından tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: