Kuyumcularda Altın Bulunmadığı İçin Ödüller Ertelendi

Diyarbakır’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Mahalli Yemek Yarışması' birincilerine verilecek olan altın ödülleri, altının...

Diyarbakır’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Mahalli Yemek Yarışması' birincilerine verilecek olan altın ödülleri, altının karaborsaya düşmesinden dolayı verilemedi.

Son bir haftadır fiyatı hızla düşen altına vatandaşların fazla rağbet göstermesi nedeni ile kuyumcularda tükenen altın, yemek yarışmasının birincilerini de vurdu. Piyasada altının kalmaması nedeniyle Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere verilmesi gereken altın ödülleri, altının bulunmaması nedeniyle verilemedi. Altının yerine dereceye giren yarışmacılara yemek kitabı hediye edildi. Dereceye girenlere altınlarının cuma günü verileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan turizm haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’ın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla ‘Mahalli Yemek Yarışması’ düzenlendi. Kadınlar yarışmaya ekşili dolma ve içli köfte yemekleriyle katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şükrü Dursun, etkinlikler çerçevesinde Diyarbakır’ın yemek kültürünü tanıtmak istediklerini söyledi. Dursun, "Turizm Haftası nedeniyle tarihi, kadim kent Diyarbakır’ın yemek kültürünü tanıtarak turizme katkıda bulunmak istedik” dedi.

Yarışmaya katılan kadınların yaptıkları yemekleri değerlendirmek üzere toplanan jüri üyeleri yemekleri tattıktan sonra yarışma birincilerini seçti. Dereceye giren kadınlara verilecek olan tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri, altının bulunamaması nedeniyle verilemedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: