Kuyumcuları Hedef Alan Çeteye Baskın: 12 Gözaltı

Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay ve Gaziantep'teki kuyumculardan altın ve ATM'lerden para çalarak yaklaşık 2,5...

Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay ve Gaziantep'teki kuyumculardan altın ve ATM'lerden para çalarak yaklaşık 2,5 milyon lira elde ettikleri belirlenen bir hırsızlık çetesinin üyesi oldukları iddiasıyla 12 kişi, 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Çete üyelerinin kuyumcuların duvarlarını delerek asansörlü kasalarındaki altınları süpürgeyle çekerek çaldıkları, ATM'lerden hırsızlık yaptıkları, çalıntı para ve altınlarla lüks hayat yaşadıkları ortaya çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, daha önce İstanbul ve İzmir'de kuyumcuları soydukları iddiasıyla yakalanan kişilerle irtibatlı hırsızlık çetesine yönelik çalışma başlattı. Çete üyesi 12 kişi, Adana, Hatay, Gaziantep, Ankara ve Osmaniye'de polisin 23 adrese yaptığı eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Polis, olay yerlerinde elde edilen delillerden yola çıkarak hırsızlık çetesi elebaşlarının Coşkun Ö. ve Ozan U. olduğunu tespit etti.

Reklam
Reklam

Çete üyelerinin, kuyumcu dükkanlarının duvarları delip, asansörlü kasalarından elektrikli süpürge ile altınları çektiklerini belirledi. Bu kişilerin banka ATM'lerini de spiral aletiyle kestikleri, teknik takibe takılmamak için de telsizle haberleştikleri belirtildi. Çete elebaşı olduğu iddia edilen Coşkun Ö'nün, kuyumcuların duvarlarını delerek ATM'leri spiral kullanarak kestiği, güvenlik şirketinde çalışan ve alarmları susturma konusunda deneyimli Ozan U'nun, sevgilisi Hatice D. ile gittiği kuyumcularda keşif yapıp kasaların yerini belirlediği ileri sürülüyor.

5 KİLO 600 GRAM ERİTİLMİŞ SAF ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

Yakalanan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 150 bin lira, 5 kilo 600 gram eritilmiş saf altın, ziynet eşyaları, çok sayıda telsiz ve sinyal karıştırıcı cihaz bulundu. Çete üyelerinin 10 hırsızlık olayında yaklaşık 20 kilo altın ve 170 bin lira çaldıkları, toplamda yaklaşık 2,5 milyon lira elde ettikleri kaydedildi.

Bu arada, çete üyelerinin çaldıkları altın ve paralarla lüks hayat yaşadıkları, Ozan U'nun 250 bin lira değerinde cip kullandığı, Antalya, İzmir ve İstanbul'da eğlencelere katıldığı da ortaya çıktı. yakalanan bu kişilerin çevrelerinde zengin oldukları imajı oluşturabilmek için gittikleri illerde pahalı evler tuttukları, ayrıca çetenin İstanbul'da ayda 15 bin liraya villa kiraladığı tespit edildi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 12 şüpheli, ''Hırsızlık yapmak amacıyla suç örgütü kurmak ve nitelikli hırsızlık yapmak'' suçlarından adli mercilere sevkedildi. Bu arada, gözaltına alınan Aziz Y.'nin ''Soygun düşünmekte mi suç? Biz soygun yapmadık sadece düşündük'' dediği, Ozan U.'nun sevgilisi olduğu iddia edilen ve yüzünü kapatan Hatice D.'nin ise ''Çeteyle bir alakam yok, ben sevgili kurbanıyım.'' dediği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: