Kuzenini Öldüren Sanığa 25 Yıl Hapis

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde tartıştığı kuzenini öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde tartıştığı kuzenini öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Musa Çakmak ile tutuksuz olarak yargılanan annesi Esma Çakmak ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Boğaç Başoğlu, sanık Musa Çakmak'ın 23 Mayıs 2009'da "nedeni belirlenemeyen bir husustan dolayı" amcasının oğlu ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Musa Çakmak'ı av tüfeğiyle öldürdüğünü belirterek, sanığın, TCK'nın "kasten öldürme" suçunu düzenleyen 81/1 maddesi uyarınca müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet savcısı, tutuksuz sanık Esma Çakmak'ın ise mahkumiyetine yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraatini istedi.

Bunun üzerine sanık Musa Çakmak'a "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak bu cezanın 25 yıla çevrilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Esma Çakmak'ın ise üzerine atılı suçun sabit olmaması nedeniyle beraatini kararlaştırdı.

Muhabir: İbrahim Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: