Kuzenini Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde evinde bıçaklanıp öldürülen 11 yaşındaki Yasin Halıcı'nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde evinde bıçaklanıp öldürülen 11 yaşındaki Yasin Halıcı'nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Olay, dün öğle saatlerinde Tepecik Mahallesi Yüce Sokak'ta meydana gelmişti. Yüce Sokak'ta ikamet eden Zeliha Halıcı, dışarıdan eve geldiğinde 11 yaşındaki oğlu Yasin Halıcı kanlar içerisinde bulmuştu. Olayı hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber vermişti. Olay yerine gelen ekipler, oturma odasında vücudun çeşitli yerlerinden bıçaklanan Halıcı'nın öldüğünü belirlemişti. Ekiplerin incelemesinin ardından Halıcı'nın cesedi, cenaze aracıyla Asri Mezarlık morguna kaldırılmıştı. Polis ekipleri, su tesisatçısı olarak çalışan Metin Halıcı ile ev hanımı Zeliha Halıcı'nın 3 çocuğunun en küçüğü olan, İstasyon İlkokulu 6. sınıf öğrencisi Yasin Halıcı'nın cinayet zanlısını yakalamak için çalışma başlatmıştı. İzmit Kuruçeşme mevkinde uygulama yapan Kocaeli Emniyeti'ne bağlı Yunus ekibi, olayın şüphelisi olarak aranan amcasının oğlu S.H.'yi (21) yakalamıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

OLAY ANINI ANLATTI

Öte yandan şüphelinin ilk ifadesinde Kuruçeşme’de canının sıkıldığını bu nedenle akrabalarını ziyaret etmek için Köseköy’e gittiğini, amcasının evine gittiğinde evde Yasin’in olduğunu, eve girdiğinde küllük istediğini, getirdikten sonra konuşurken kendisinin psikolojik rahatsızlığı ile alay edip 'deli deli' demesi üzerine sinirlerine hakim olamayarak tartıştığını, boğuşurken kuzenini göğsünden, karnından ve kollarından bıçakladığını, daha sonra hem hırsızlık süsü vermek için hem de kaçmak için para bulmak amacıyla evi karıştırdığını, bulduğu kumbarayı mutfakta bulunan bir bıçak ile açtıktan sonra önce arkada bulunan mutfak balkonundan çıkmak istediğini, ancak kimse gelmeyince kapıdan çıkıp gittiğini itiraf ettiği iddia edildi.

Olayla ilgili öğrenilen diğer bir detay ise şahısın en az 3 yıldır akrabalarını görmeye bile gitmediği oldu. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgusu biten Sercan H. nin işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: