Kuzenleri Karadeniz Ayırdı

Aileleriyle birlikte Ağrı'dan Trabzon'a kurban satmak için gelen iki kuzen, serinlemek için girdikleri Karadeniz'de boğuldu.

Aileleriyle birlikte Ağrı'dan Trabzon'a kurban satmak için gelen iki kuzen, serinlemek için girdikleri Karadeniz'de boğuldu.

Bir süre önce Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden Trabzon'a gelerek Akyazı mevkisinde kurulan kurban satış alanına yerleşen Osman Kızılkula (18) ile Suat Kızılkula (14), denize girmek için bulundukları alandan 100 metre ilerideki sahile gitti.

Denize giren Suat Kızılkula'nın gözden kaybolması üzerine kuzeni Osman Kızılkula, çevredeki vatandaşlardan bağırarak yardım istedi. Çevredekilerin sahile doğru hareket ettikleri sırada kuzenini kurtarabilmek için denize giren Osman Kızılkula da dalgalara kapılarak sahile 50 metre uzaklıkta kayboldu.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar, iki kuzene ait elbise ve cep telefonlarının kayalıklarda oldu. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesinin ardından bölgeye geleceği bildirilen dalgıç adamların geç kaldığını iddia eden bazı vatandaşlar, denize girerek kaybolan iki kuzeni bulmaya çalıştı.

Vatandaşların arama çalışmalarından bir sonuç alınamayınca, dalgıç adamların gelmesini bekleyen kuzenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı'na bağlı dalgıç adamların olay yerine gelmesinin ardından denizde yapılan aramada, iki kuzen sahile yakın yerde bulundu.

112 Acil Servis ekipleri tarafından Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Osman ve Suat Kızılkula, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Muhabir: Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: