Kuzey Anadolu Fay Hattının en ufak hareketliliği dahi Sakarya'ya yerleştirilen cihazlar ile adeta kalbi dinlenecek, 3 boyutlu renkli analizler elde edilecek.
İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, İngiliz Leeds Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi'nin iş birliği ile Kuzey Anadolu Fay Hattında geniş kapsamlı bir araştırma başlatıldı. Başlatılan çalışma ile Kuzey Anadolu Fay Hattında yaşanan hareketlilikler an be an takip edilecek.
Proje sorumlusu Prof. Dr. Sebastian Rost, proje ile ilgili, "Ağırlıklı olarak Sakarya'da belirlediğimiz bölgelerin dışında bir kısmı da Kocaeli'nde olmak üzere toplam 70 ayrı alan tespit edildi. Bu 70 ayrı noktaya 7 kilometre aralıklar ile yerleştirdiğimiz cihazlar ile Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kabuk ve üst manto yapısının tomografi ve Receiver Function yöntemleriyle saptanmasının dışında tüm dünya genelindeki Deprem hareketliliklerini takip edebileceğiz. Kuzey Anadolu Fay Hattının bu cihazlar sayesinde 3 boyutlu renkli görüntülerini elde edebileceğimiz gibi, son derece hassa algı gücüne sahip cihazlar sayesinde örneğin Japonya'daki Deprem hareketlerini de takip etme imkanına sahip olacağız" dedi.
Bu cihazların depremi önceden belirlemek veya tahmin etmek için olmadığını, bunun mümkün olamayacağının altını çizen Prof. Dr. Sebastian Rost amaç ve hedeflerinin bu cihazlar ile tespit edilen sinyallerin kayıt altına alınarak 3 boyutlu renkli analizlerinin görüntülerini elde ederek fay hattı ile alakalı en ince ayrıntısına kadar çok daha detaylı bilgi sahibi olmak olarak açıkladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz