Kuzey Mersin En Önemli Yatırımlardan Biri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kuzey Mersin projesinin, Mersin’in geleceğine yapılan en önemli yatırımların...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kuzey Mersin projesinin, Mersin’in geleceğine yapılan en önemli yatırımların başında geldiğini belirterek, “Bu proje bugün hak ettiği ilgiyi fazlasıyla görmektedir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, yazılı bir açıklama yaparak, Kuzey Mersin projesini değerlendirdi. Doğu-batı istikametinde sıkışmış olan Mersin’i, kuzeyde yeni yerleşim bölgeleri açarak genişletmek düşüncesinde olduğunu kaydeden Özcan, bu çerçevede Kuzey Mersin’in altyapısını 10 yıl önce hazırladıklarını ve geniş caddeler ile bulvarların açılarak oturuma hazır hale getirildiğini ifade etti. Bu düşüncesini hayata geçirdiğini ve o bölgede 35 metre genişliğinde bulvarlar açarak, altyapılarını tamamladıklarını anlatan Özcan, “Ayrıca yine bu bölgeden geçen 3. Çevre Yolu’nu da hizmete sunarak, hem bu bölgeye ulaşımı kolaylaştırdık, hem de Gazi Mustafa Kemal ve Okan Merzeci Bulvarlarındaki trafik yoğunluğunu azalttık. 13 yıl boyunca Mersin’e birçok önemli proje kazandırdık, ancak Kuzey Mersin projesi, Mersin’in geleceğine yapılan en önemli yatırımların başında gelmektedir ve bu proje bugün hak ettiği ilgiyi fazlasıyla görmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Macit Özcan Spor Tesisleri’ni kurarak bölgeye sportif anlamda da bir hareketlilik getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Macit Özcan, “Bu proje kapsamında üniversite yolu başta olmak üzere o bölgeye olan ilgiye paralel olarak yeni yol çalışmalarımız da devam etmektedir. Üniversite yolunu tamamlayarak hizmete sunduk. Ayrıca yeni stadyum yolu ile diğer spor tesislerinin yol çalışması da tüm hızıyla devam etmektedir. Kentin kuzeyine yaptığımız büyük maliyetli ancak yerinde yatırımlarla Mersin’in yerleşim alanını genişlettik. Şu anda birçok vatandaşımız evlerini satarak, bu bölgede yapılan yeni binalara taşınmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu bölge yerleşime yeni açıldığı için bu kadar önem verdiklerinin altını çizen Özcan, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli ilçelerinde de proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Kuzey Mersin projesinin, kentsel dönüşüme çok güzel bir örnek olduğunu da vurgulayan Özcan, şöyle devam etti: “Bu bölgede müteahhitler ruhsat almak için aylarca sıra beklemek durumunda kalıyorlar. Kentin atıl durumda olan bir bölgesini, kent yaşamına katmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.”

Reklam
Reklam

Bazı kesimlerin belediyecilik anlamında Ankara, Kayseri ve Konya’daki peyzaj çalışmalarını örnek gösterdiğini de hatırlatan Başkan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim birinci önceliğimiz altyapı idi ve bu sorunu çözdük. Kaldı ki, peyzaj alanında da sadece sahilde yaptığımız 10 kilometrelik çalışma başlı başına bir eser. Ankara, Kayseri ve Konya gibi şehirlerde 1 saat aşırı yağış olduğu zaman kent sular içinde kalıyor. Mersin’de ise böyle bir sorun 10 yıldır yaşanmamaktadır. Bizim belediyecilik anlayışımız ve önceliğimiz göz boyamak değil, sorunlara kalıcı çözüm üretmektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz