KUZKA Ve KOSGEB'ten Girişimcilik Eğitimi

SİNOP (AA) - Sinop'ta KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin başladığı bildirildi.

Sinop'ta KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin başladığı bildirildi. KOSGEB'ten yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi ve KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, işletme kurmadan önce yapılması gereken ön çalışmalar konusunda girişimci adaylarının bilgilendirileceği belirtildi. Eğitim sonunda belgesini alan kişilerin, açacakları yeni işletmeleri için KOSGEB Yeni Girişimcilik Destek Programı kapsamında makine teçhizat ve işletme gideri harcamalarına 30 bin lira hibe, 70 bin lira geri ödemeli destek başvurusu yapma hakkı kazanacakları belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Girişimcilik eğitimleri Sinop merkez ile sınırlı kalmayıp 24 Mart 2014 tarihinde Ayancık ilçesinde de gerçekleştirilecek. Ayancık'ta gerçekleştirilecek eğitim için başvurular 19 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek. 2013 yılı içinde 466 kişiye girişimcilik eğitimi verildi. 2014 yılında faaliyetlerini aynı hızla sürdürmeyi amaçlayan KOSGEB, Sinop ekonomisini kalkınmasına desteğini sürdürecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: