Kuzka’dan, Kastamonu’ya 4,5 Milyon Tl’lik Teşvik Belgeli Yeni Yatırım

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu Yatırım Destek Ofisi (YDO) Kastamonu’ya teşvik belgeli yeni bir...

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu Yatırım Destek Ofisi (YDO) Kastamonu’ya teşvik belgeli yeni bir yatırım daha kazandırdı.

Azdavay ve Ağlı ilçelerinde faaliyet gösteren Emmidağ Mermer Madencilik San. Tic. Ltd. Şti.’nin, Seydiler’de ilk etapta 4,5 milyon TL’lik kuracağı işleme tesisi yatırımı için düzenlenen Yatırım Teşvik Belgesi’ni, İşletme Müdürü Nurettin Gündağ, Kastamonu YDO Uzmanı Ali Seyhun Çevik’in elinden teslim aldı.

Yatırımı ve yatırım süreçleri hakkında açıklamalarda bulunan Nurettin Gündağ, “Kastamonu’nun Ağlı ve Azdavay ilçelerinde mermer ocağı işleten firmamız çıkardığı mermeri dünyanın dört bir yanına ulaştırırken istihdamda sağlamaktadır. 2012 yılı itibariyle firmamızı bir üst klasmana çıkaracak mermer işleme tesisi altyapısını oluşturmayı planlıyorduk. Kararımızı verdiğimiz bu süreçte Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Kastamonu Yatırım Destek Ofisi ile bir iş adamları toplantısı aracılığıyla tanışma fırsatımız oldu. Bu ilk görüşmeden sonra Kastamonu YDO ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda aldığımız bilgiler ışığında Kastamonu’da kuracağımız mermer işleme tesisinin firmamıza ve Kastamonu’ya katacağı değeri kavramış olduk. Kastamonu YDO’nun bizlere sunduğu yatırım yeri tahsisi, yatırım ortamının etkin tanıtımı, teşvik belgesi hazırlanma sürecinde sağladıkları katkılar ve alternatif finans opsiyonları sunulması gibi hizmetlerle sürekli yanımızda olmaları bizleri cesaretlendirerek yatırım sürecimizi hızlandırdı” dedi. Gündağ, söz konusu sürecin gelişimini ise şöyle özetledi:

Reklam
Reklam

“İlk etapta yatırımımızı yapacağımız yatırım alanını araştırmaya başladık. Bu süreçte Kastamonu YDO’nun bizlere sunduğu alternatifler arasından Seydiler’deki Orsey Sanayi Bölgesi’ni yatırım yapmak için uygun alan olarak belirledik. Toplam yatırım tutarının 15 Milyon TL’yi bulacağı bu süreçte, Kastamonu YDO ile birlikte yatırım teşvik belgesi çıkartılması konusunda başından sonuna kadar birlikte hareket ettik. Bu yatırımın ilk etabı olan yaklaşık 4,5 Milyon TL’lik Yatırım Teşvik Belgemizi çıkarttık.”

Düzenlenen yatırım teşvik belgesi ile hali hazırda firma tarafından çıkarılan mermerler işlenerek, katma değeri daha yüksek ürünlere dönüştürebilecek. Yeni yatırımın Kastamonu’ya yaklaşık 70 kişilik bir istihdam sağlaması öngörülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: