Kuzu, K Belgelerini Yenileme Uyarısı Yaptı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, karayolu yük taşımacılığında kullanılması zorunlu olan K belgelerinde yenileme uyarısında

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, karayolu yük taşımacılığında kullanılması zorunlu olan K belgelerinde yenileme uyarısında bulundu.

Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belge geçerlilik tarihinin bitiminden önce K belgelerini yenilemeyenlerin, karayollarında yapılan denetimlerde yüklü miktarda para cezasına maruz kalacaklarını söyledi.

İlgili vatandaş ve üyelerin K yetki belgesi üzerinde yazan geçerlilik tarihinin bitiminden 60 gün öncesinden başlayarak ücretli yenileme yapabileceklerini belirten Kuzu, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"K belgesi veya taşıt kartı üzerinde yazan geçerlilik tarihinin bitiminden önce veya geçerlilik tarihinden itibaren 60 gün içinde gelenlerden bakanlık tarafından belge ücretinin yüzde 5'i tahsil edilecektir. Geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren ise 61. ve 90. günler arasında müracaat edildiği zaman belge ücretinin yüzde 50'si tahsil edilecektir. Geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren 91 gün geçtiği zaman ise K belgeleri iptal olacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için geçerlilik tarihinin bitiminden önce belge yenilemeye gelmeleri gerekmektedir."

Kuzu, K belgelerinin STSO tarafından verildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz