“Kuzu kuzu geleceksiniz” muhalefeti kızdırdı

Başbakan Erdoğan’ın, “kuzu kuzu geleceksiniz” sözleri TBMM Genel Kurul çalışmalarını da damgasını vurdu.

ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin il başkanları toplantısında, milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına katılmalarını kast ederek, “Tatil matil yok, beyefendiler kuzu kuzu Meclise gelecekler” sözleri muhalefet partili milletvekillerini kızdırdı. İktidar milletvekillerinin ise kırılmalarına neden oldu.

Başbakan Erdoğan’ın, “kuzu kuzu geleceksiniz” sözleri TBMM Genel Kurul çalışmalarını da damgasını vurdu.

Muhalefet partili milletvekilleri tepkilerini Genel Kurul salonunda dile getirirken, iktidar partisine mensup milletvekilleri ise bu sözlere alınganlıklarını Meclis kulisinde sitem dolu sözlerle ifade ettiler.

Reklam
Reklam

TBMM Genel Kurul’un haftanın son günkü çalışmaları sırasında sık sıkı Erdoğan’ın, sözleri tartışıldı.

Muhalefet partili milletvekilleri Erdoğan’ın, “üslubunu” eleştirdiler.

tutanaklarına Erdoğan’ın “kuzu” sözleri TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı.

-BİZ KİMSENİN KUZUSU DEĞİLİZ-

Oktay Vural (MHP-İzmir):

Bu üslup bir başbakana yakışmıyor, bir milletvekiline yakışmıyor. Ve kalkıp orada "Tatil matil yok, beyefendiler kuzu kuzu Meclise gelecekler!" diyerek milletvekillerini hakir ve memur göstermek kimsenin haddi değildir. Biz milletin iradesi için buradayız. (MHP sıralarından alkışlar) Hiç ayrım yapmıyorum ama Meclisin çalışmasını istemek doğrudur ama kimse "Beyefendiler kuzu kuzu Meclise gelecekler." diye. Biz kimsenin kuzusu değiliz, sözümüzü de sesimizi de burada esirgemeyiz. Buraya milletvekilleri geliyorsa sadece kullandıkları parmaktan dolayı gelmiyor, milletin sesi ve sözcüsü olsun diye geliyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan mı olalım? Sadece parmağınızı mı istiyor? Bir milletvekiline "Kuzu kuzu gelirsiniz…" Memur gibi davranmak bir Başbakana, bir milletvekiline yakışmıyor. Burada hangi partiden olursa olsun kendi milletvekillerini memuru gibi gören, milletin vekillerini kuzu gibi gösteren bir anlayış…

Reklam
Reklam

Nurettin Canikli (AKP-Giresun):

Meclisin çalışacağını söylüyor, öyle bir şey yok Sayın Oktay. Meclis elbette çalışacak, Meclis görevini yapacak.

-KENDİSİ NEREDE KUZU OLDU?-

Oktay Vural (MHP- İzmir):

Gerçekten yani bu Meclisin milletvekillerine kuzu muamelesi yapmak kimsenin haddi değil. Ne zaman ne yapacağını milletin vekilleri gösterir. Bu sözü kim kullanıyorsa zamanında da göstermesini bilir ama Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve milletvekillerinin saygınlığını sağlamak hepimizin görevidir. Milletvekillerine kuzu muamelesi yapmak, memur muamelesi yaparak tahkir etmek değerli arkadaşlarım kabul edebileceğimiz bir üslup değildir. O bakımdan sayın Başbakanın bilmiyorum kendisi nerede kuzu gibi olmuş bilemiyorum ama…

Nurettin Canikli (AKP-Giresun):

Hiçbir yerde… Aslanlar gibi.

Oktay Vural:

Başka yerlerde kuzu gibi milletine gelince aslan gibi kesiliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinden her milletvekili de kuzu değil milletin sesi ve sözcüsü olmalıdır.

-İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNDEN SİTEM: ASLANLAR GİBİ ÇALIŞIYORUZ-

Muhalefet partilerine mensup milletvekillerini Başbakan’a tepkilerini Genel Kurul’da, iktidara mensup milletvekilleri ise sitemlerini kuliste dile getirdi.

Reklam
Reklam

Başbakan’ın sözlerine alınganlık gösteren bir grup AKP’li vekil, Meclis bahçesinde, “Aslanlar gibi sabahlara kadar çalışıyoruz. Kuzu yerine aslanlar deseydi bari alınmazdım…” sözleri üzerine bir başka AKP’li vekil de, “Yalan mı… kuzu kuzu bekliyoruz işte…” milletvekilleri kendi aralarında bu şekilde sohbet ederken, grup yönetiminde görevli bir milletvekili, “Yoklama… sayın milletvekili yoklama var…” bağırarak iktidar bahçesinde oturan milletvekillerini Genel Kurul salonuna girmeleri konusunda uyardı.

Bir grup milletvekili koşar adımla yoklamaya yetişmeye çalışırken, kendi aralarında sohbet eden aynı milletvekili grubundan bir vekil, “Yalan mı… kuzu kuzu geliyoruz, atlar gibi koşuyoruz…”(ANKA)