Kuzu üzerinde Kuran yazısı

Kağızman’ın Şahindere Mahallesi YİBO yakınında ikamet eden Abdullah Baki Gül ilkbaharda doğuran koyunlarının birinin kuzusunun üzerinde Allah yazısı olduğunu söyledi.

Kağızman’ın Şahindere Mahallesi YİBO yakınında ikamet eden Abdullah Baki Gül ilkbaharda doğuran koyunlarının birinin kuzusunun üzerinde Allah yazısı olduğunu söyledi.

Bundan birkaç yıl önce yine Doğu Anadolu’da böyle bir hadise yaşandı. Ağrı civarında doğuran bir koyunun kuzusu üzerinde Allah yazısının vuku bulduğunu dile getirdiler. Bu koyunun resimleri de kartpostal olarak basılıp satışa sunuldu. Hatta evlerde çerçeveli olarak duvarlara asıldı.

Böyle bir Arapça yazının Kağızman’da da kuzu üzerinde olması Abdullah Baki Gül’ün ailesi ve çevresi tarafından sevinçle karşılandı.

Reklam
Reklam

Geçimini hayvancılık ve tarımcılık yaparak kazanan Abdullah Baki Gül, yıllardan beridir koyunculuk, tarımcılık yaptığını söyledi. Ancak son yıllarda tarımcılığın ve bizzat hayvancılığın tükendiğini, küçük baş hayvanların azaldığını belirterek et fiyatlarının da fırlamasını buna bağladı.

Abdullah Baki Gül bu hususta şöyle konuştu: Ben 74 yaşında bir insanım. Kendim Kağızman’ın Oluklu köyü doğumluyum. Kalktım kalkmadım bu hayvancılık ile uğraşıyorum. Koyunlarım Mart ayında kuzulamaya başladı. Bir baktım ki Arapçaya benzeyen bir yazı resim kuzunun üzerinde. Bunu çocuklarıma da gösterdim. Çok sevindiler. Bu olayı basınla duyurmak istedim.

Son yıllarda hayvancılık Türkiye’de düşüş gösterdi. Bu yüzden et fiyatları da arttı. Temennim yine hayvancılığın önem kazanması ve et fiyatlarının da normale dönüşmesidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: