KYB de Ankara'daki saldırıyı lanetledi

ANKARA (ANKA)- Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Ankara Temsilcisi Behroz Gelali, Ankara'daki saldırı için "Bu insanlık dışı terör eylemini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Türkiye'de bazı çevrelerin Kuzey Irak Kürtlerini kastederek beyanlarda bulunduklarını belirten Gelali, "Bu beyanatların Kuzey Irak'a girmek için bahane teşkil etmesi maksadıyla yapıldığını düşündüklerini" söyledi. Behroz Gelali, yazılı bir açıklama yaparak Ankara'daki terör saldırısını kınadı. Celal Talabani'nin lider olduğu KYB'nin sitesine göre, Gelani şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Ankara'da dün meydana gelen bu insanlık dışı terör eylemini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Biz de Irak'ta hergün terör eylemleriyle karşı karşıya olan insanlar olarak terörün ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz."

Türkiye'de bazı çevrelerin zaman zaman Kuzey Irak Kürtlerini kastederek bazı beyanlarda bulunduklarını kaydeden Gelali, "Maalesef Türkiye'de bazı çevreler zaman zaman Kuzey Irak Kürtlerini kastederek bazı beyanlarda bulunuyorlar. Bu beyanatların Kuzey Irak'a girmek için bahane teşkil etmesi maksadıyla yapıldığını düşünüyoruz" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ HİÇ BİR ZAMAN BESLEMEDİK

Hiç bir zaman terör örgütü beslemediklerini ve beslemeyeceklerini savunan Gelali, "Teröre tamamen karşıyız. Böyle beyanatlar hiçbirimize fayda getirmez. Biz Kürtler, Kuzey Irak'ta Türk milleti ile her zaman dostluk, kardeşlik ve akrabalık ilişkileri içinde yaşadık ve yaşamak istiyoruz"dedi.