La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah fazileti ne anlama gelir?

Genellikle “La Havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” cümlesinin kısaltılmış hali olarak, "La Havle" kullanılmaktadır. Hz. Muhammed tarafından Hz. Ali’ye sıkıntılı anlardan kurtulmak için okumasını buyurduğu söylenen bu duanın anlamı ve fazileti de merak edilir. Peki, La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah fazileti ne anlama gelir?

La havle dua olarak ve uzun hali ile okunduğunda, güç ve kudretin Allah’ta olduğunu ve yalnızca Allah’tan geldiğini söylemektedir.

La Havle Nedir?

İslam alimleri tarafından büyük bir zikir olarak kabul edilen La havle, sıkıntıdaki kul ile Rabbi arasında görünmez bir köprü olarak kabul edilmektedir.

La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim La havle duası; nazar, zulüm, büyü, yoksulluk gibi akla gelebilecek her derdin ilacıdır. Bu duanın samimi bir şekilde içtenlikle okunduğunda geri çevrilmeyeceğine inanılmaktadır.

Reklam
Reklam

La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Fazileti Ne Anlama Gelir?

La havle duasının 99 derdi giderecek fazileti olduğu buyrulmuştur. Bu faziletler arasında en düşüğü kalpteki sıkıntıların giderilmesidir. Ayrıca günde 100 kere La havle duası okuyanların fakirlikten de kurtulacağı, rızkının bereketleneceği buyurulmaktadır. Bu dua, yatarken de okunabilmektedir. Yatmadan önce söylenen La havle sözcüğü ile dünya belaları kişiden uzaklaşmaktadır.

Anahtar Kelimeler: