La Liga'da zirve heyecanı tüm hızıyla sürüyor

Avrupa'nın birçok liginde ligler tamamlanıp şampiyonlar belli olurken, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

La Liga'da 35. hafta maçları geride kalırken, bitime üç hafta kala Real Madrid, Barcelona ve Sevilla arasında şampiyonluk yarışı da iyice kızıştı. Haftaya 62 puan ve averajla lider giren Real Madrid, Recreativo Huelva karşısında kabustan son dakika golüyle uyandı. Sezon başında eleştirilerin hedef noktası olan ve oynadığı kötü futbolla taraftarlarını üzen Real Madrid, üst üste beşinci zaferini elde ederek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet daha aldı ve zirvede yerini korudu. 35. hafta maçında deplasmanda Recreativo Huelva'nın konuğu olan Real Madrid, rakibi karşısında 9. dakikada Brezilyalı oyuncusu Robinho ve 54. dakikada penaltıdan Ruud van Nistelrooy'un attığı gollerle 2-0 öne geçti. Nistelrooy, bu sezon 22. golüne imzasını kaydetti. Madrid ekibi ikinci golden sonra rahatladığını düşünürken 74. dakikada penaltıdan Jesus Vazquez ve 86. dakikada Uche'nin golleriyle bir anda büyük bir şok yaşadı. Maçın bu sonuçla biteceği tahmin edilirken Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olduğu iddia edilen Brezilyalı tecrübeli yıldız Roberto Carlos 90 artı birinci dakikada attığı golle adeta Real Madrid'i ipten aldı. Real Madrid ayrıca, ligin ilk yarısında Santiago Bernabeu Stadyumu'nda 3-0 gibi sürpriz bir skorla mağlup olduğu rakibinden intikamını da almış oldu. Huelva'yı deplasmanda 3-2 yenen Real Madrid aldığı 3 puanla puanını 69'a yükseltip liderliğini sürdürdü.

Reklam
Reklam

Real Madrid'in ensesinde şampiyonluk kovalayan son şampiyon Barcelona ise, Atletico Madrid'e deplasmanda adeta gol oldu yağdı. Barcelona'nın golleri Lionel Messi (2), Gianluca Zambrotta, Samuel Eto'o, Ronaldinho ve Andres Iniesta'dan geldi. Barcelona elde ettiği farklı galibiyetle gol averajını artırdı ancak La Liga'da sıralamada öncelikle iki takım arasında bu sezon oynanan maçlara bakılıyor. Ve Real Madrid'in Barcelona'ya üstünlüğünden dolayı rakibinin gerisinde yer alıyor.

Hafta içi UEFA Kupası finalinde Espanyol'u penaltı atışları sonunda yenerek kupayı üst üste ikinci kez müzesine götürerek tarihe geçen Sevilla ise, ligde, Deportivo La Coruna'nın konuğu oldu. Zirve yarışında Barcelona ve Real Madrid'in puan kayıplarını bekleyen Sevilla, bu umduğuna ulaşamadı ancak beklentilerini sonraki haftalara taşıdı. Deportivo karşısında 73. dakikada Bodipo'nun golüyle 1-0 geriye düşen Sevilla, 76. dakikada Renato'yla eşitliği sağladı. 83. dakikada ise yıldız golcüsü Frederic
Kanoute'yle galibiyete uzandı. Deportivo engelini 2-1'le geçen Juande Ramos'un öğrencileri, Real Madrid ve Barcelona'nın 2 puan ardından 67 puanla üçüncü sırada bulunuyor. UEFA Kupası'nı kazanan Sevilla, İspanya Kral Kupası'nda da Getafe'yle final maçına çıkacak. Sevilla, hem Kral Kupası'nı hem de La Liga'yı kazanarak sezonu üç kupayla kapatmanın hesaplarını yapıyor.

Reklam
Reklam