Samsun’da Ladik Gölü üzerinde bulunan, zengin torf madeni kaynağı içeren yüzen adaların yok olmaması için tescil ve koruma çalışmaları başlatıldı.
Ladik ilçesinde bulunan Ladik Gölü, üzerinde yüzen çok sayıda adacıklar ve çevresindeki doğal güzellikleri ile görenleri hayran bırakıyor. Turna balığı ile de bölgede ön plana çıkan Ladik Gölü’nde ayrıca tatlı su levreği, tahta balığı, sazan, kızılkanat gibi balık türleride bulunuyor. Ladik Gölü'nde doğal olarak oluşmuş bulunan yüzen adaların mevcut haliyle gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar başlatıldığını belirten Ladik Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Şahin Örnek, gölde bulunan adaların zengin torf maddesikaynağı olduğu için bazı kişiler tarafından kıyıya çekilerek, çiçek ve fidan toprağı yapılmak üzere araçlara yüklenerek adaların zaman geçtikçe yok edildiğini söyledi.
Şahin Örnek, adaların tescil edilmesi ve gölün korumaya alınması için uluslararası düzeyde çalışmalar yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Bulut ve Araştırma Görevlisi Çağlar Çakır’ın Ladik’e gelerek adalarda inceleme yaptığını ve bu çalışmaların tamamlanmasının ardından projenin hayata geçirileceğini kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz