"Ladin yaşıyor ve sağlığı iyi"

WASHINGTON (İHA) - 11 Eylül Saldırısı'nın ardından ABD gizli servislerinin liste başında bulunan El Kaide'nin baş yöneticisi Usame Bin Ladin'in hayatta olduğu iddia edildi. Taliban'ın üst düzey yöneticilerinden Mansur Dadullah, "Allah'a şükürler olsun ki o gayet iyi ve çevik" dedi.

ABD'de IntelCenter analistleri tarafından İngilizce alt yazılı olarak yayınlanan bir video görüntüsünde konuşan Mansur Dadullah, Usame Bin Ladin'in sağlık durumunun gayet iyi olduğunu dile getirdi. 11 Eylül Saldırıları'nın sorumlusu olduğu iddiasıyla öldürülen ve Bin Ladin ile sürekli irtibat halinde olması ile tanınan Mullah Dadullah'ın kardeşi olan Mansur Dadullah yaptığı açıklamada, "Bin Ladin'den bir mesaj aldım. O benden Mullah'ın takipçisi olmamı istedi ve mücahitlerin savaşının hiçbir zaman
zayıflamayacağını söyledi" dedi. IntelCenter tarafından yapılan açıklamaya göre video 15 Temmuz'da çekilmiş.

Reklam
Reklam

Öte yandan ABD ordusu, saldırının ardından Taliban rejimi ve El Kaide'ye karşı Afganistan'da operasyon başlatmış ve Suudi Arabistan doğumlu Usame Bin Ladin'in peşine düşmüş, ancak tüm çabalara rağmen Bin Ladin'in izine rastlayamamıştı.